Campionat d’Evian: Brooke Henderson guanya el segon major de la seva carrera després de la florida final

Campionat d’Evian: Brooke Henderson guanya el segon major de la seva carrera després de la florida final
Brooke Henderson va aconseguir la seva segona carrera de manera sorprenent després d’una caòtica ronda final al Campionat d’Evian a Évian-les-Bains, França, diumenge.

La jove de 24 anys es va recuperar de dos bogeys i un doble bogey per birdie tres dels últims cinc forats per assegurar-se una victòria d’un sol cop sobre la nord-americana Sophia Schubert a 17 menys.
Un birdie putt a l’últim Henderson va coronar com el primer golfista canadenc, masculí o femení, a guanyar diversos títols, sumant-se al major donzell que va guanyar quan tenia 18 anys al Campionat KPMG PGA Femení el 2016.
La seva 12a victòria al LPGA Tour amplia el seu lideratge com a golfista canadenca amb més èxit per victòries.
En un dia decisiu en què només dos tirs van separar a Henderson dels cinc jugadors empatats en tercera posició a 15 menys, el seu parell par-71 va marcar la seva puntuació més alta després de fer 64, 64, 68 en els tres primers dies.
“Definitivament va ser un dia interessant… no el començament que volia”, va dir Henderson. “Vaig ser molt pacient, tan pacient com vaig poder en aquestes circumstàncies.
“El refrany diu que ‘els majors es guanyen als nou darreres diumenge’, així que només vaig intentar mantenir aquest estat d’ànim i sabia que encara hi estava si podia tenir una esquena sòlida”.
El número 10 del món havia portat un avantatge de dos temps fins diumenge, però un inici lent va obrir la porta perquè una sèrie de jugadors s’enfrontessin a la disputa.
Schubert es va avançar a la 12a, però Henderson va recuperar el camí per igualar l’americana per davant del forat final.
El desastre es va produir quan el seu tir de sortida es va desviar als arbres mentre Schubert feia el green per a l’ocell, però la canadenca es va recuperar una vegada més per escapar dels problemes. I quan el putt de Schubert va rodar de manera insoportable per la copa, Henderson es va quedar amb una oportunitat de birdie de 8 peus per evitar un playoff.
Henderson no es va equivocar, va tornar a casa per reclamar la victòria abans de ser dutxada amb xampany i aigua pels seus companys competidors i la seva germana Brittany, que la fa caddie.
“Estar asseguda aquí en un campionat important dues vegades és només una sensació irreal”, va dir als periodistes.
“L’any 2016, guanyar el primer gran va canviar la meva vida. El meu rànquing mundial es va disparar i només vaig rebre molta més atenció dels fans i dels mitjans. També em va fer sentir que realment pertanyia a aquí i que podia lluitar per un gran, gran campionats i competir contra els millors del món, la qual cosa és una sensació increïble.
“Ha passat molt de temps i començant ràpidament a principis d’aquesta setmana, em va semblar molt bé estar al capdavant de la classificació en un major. Només vaig intentar portar aquesta il·lusió tan lluny com vaig poder”.
El seu pagament als guanyadors d’un milió de dòlars eleva els ingressos de la seva carrera a 10.237.150 dòlars, convertint-la en la 24a jugadora de la història del Tour LPGA que supera la marca dels 10 milions de dòlars, segons la LPGA.
“Vull plorar llàgrimes de felicitat”
Després de fer un petit descans del joc, sense jugar cap esdeveniment de la LPGA al maig, el canadenc ha guanyat dos esdeveniments en quatre sortides després de la victòria al ShopRite LPGA Classic al juny.
“Vaig treballar molt amb la meva germana i també amb el meu pare, que és el meu entrenador”, va dir Henderson.
“I el temps amb la meva mare a casa, realment em va ajudar a guanyar una mica de perspectiva i posar el cap al lloc correcte perquè pogués tornar de gira i competir.
“Estic molt emocionada pel que em depara la resta de la temporada”, va afegir.
Per a Schubert, campiona d’aficionats femenins dels Estats Units el 2017, va ser un final agònic per a la que havia estat una actuació molt impressionant en només la seva segona carrera com a professional.
El pot de premi de 586.262 dòlars que la jove de 26 anys s’emporta a casa per al seu segon classificat és una mica més de set vegades els 82.796 dòlars que va acumular dels seus 11 esdeveniments anteriors de la LPGA aquesta temporada, segons el lloc web de la LPGA.
“Vull plorar. Vull plorar llàgrimes de felicitat”, va dir Schubert als periodistes.
“Estic orgullós de mi mateix, orgullós de tots els que m’han ajudat a arribar a aquest punt. Va ser curt, però sé que tornaré, així que estic molt content.