Anthony Joshua “decepcionat per la seva cantonada” en la derrota d’Oleksandr Usyk

Anthony Joshua “decepcionat per la seva cantonada” en la derrota d’Oleksandr Usyk
Anthony Joshua ha dit que va ser decepcionat per la seva cantonada quan va perdre els seus títols mundials de pes pesat davant Oleksandr Usyk el setembre passat. “Hi havia moltes coses passant a la cantonada i això no va ajudar”, va dir Joshua abans de la represa a l’Aràbia Saudita el 20 d’agost. “Una cantonada és com una parada de boxes. Moltes veus alhora definitivament no són bones per a ningú, no només per a mi”.

Joshua creia que estava guanyant la lluita tot i que va ser superat, superat i, finalment, superat pel petit Usyk. En lloc d’instar-los a augmentar la intensitat del seu treball a les últimes rondes, Joshua va dir que les instruccions del seu racó eren “més semblants a: ‘Doble cop, ganxo dret, esquerra’. No era com: ‘Porta la lluita a aquest puto. . Escolta, estàs perdent la lluita.’ No. Un entrenador ha d’aprofitar aquest aspecte psicològic. De vegades has de dir-li al teu lluitador que: “Sí, estem perdent una lluita per un campionat del món”.
Robert McCracken va entrenar Joshua quan va guanyar l’or olímpic el 2012 i durant tota la seva carrera professional fins que es van separar de manera amistosa després de la derrota davant Usyk. Joshua va subratllar el seu respecte per McCracken -“Sap el que fa, és un molt bon entrenador”- i tot el que van aconseguir junts. Però va estar d’acord que massa veus intentaven desaconsellar-lo contra Usyk. Un dels seus entrenadors, Joby Clayton, li va dir equivocadament que estava boxejant molt bé i dominant el combat.

Quan li van preguntar si realment creia que estava guanyant la lluita contra Usyk, Joshua va dir: “Juro que pensava que ho era. Vaig pensar que em semblava a Muhammad Ali allà dins”. Però s’ha afanyat a afegir que: “No culpo a ningú dient això, però no vaig tenir cap impressió que estava perdent la lluita. Vaig pensar que hi anàvem bé. És per això que quan van anunciar el nom [d’Usyk] vaig dir una mica: ‘eh?'”

Joshua també va adoptar l’estratègia equivocada intentant boxejar a Usyk en lloc d’utilitzar la seva considerable alçada i pes, així com el seu poder de cop. “”Un dels meus punts forts era el meu poder, però sempre vaig voler seguir aquest camí de ser un boxejador net”, va dir. “‘Pegar i no ser colpejat’, sobretot si vull tenir una carrera llarga i exitosa. Heu de tenir una bona defensa, però em vaig allunyar del costat ferotge de la boxa, on sabia que podia colpejar i atordir la gent”.

Després de la seva contundent derrota, Joshua va visitar nombrosos entrenadors destacats als EUA per esbrinar la millor manera d’afrontar la represa. Finalment, va nomenar l’astut Robert Garcia com a entrenador principal mentre conservava Angel Fernandez i Clayton a la seva cantonada. “Es necessitava un entorn diferent”, va dir Joshua. “No em van obligar, va ser la meva pròpia decisió”.

Garcia, que viu a Califòrnia però que ara treballa amb Joshua a Loughborough, ha entrenat 14 lluitadors per aconseguir títols mundials i el seu campió més recent, el prodigiós Jesse “Bam” Rodríguez, de 22 anys, s’ha convertit aquest any com el jove més emocionant. lluitador del planeta. Joshua té el poder de fer mal a Usyk i Garcia l’animarà a provar d’enrotllar el nou campió en lloc de cometre l’error d’intentar igualar les seves habilitats de boxa molt més assenyades.

Joshua sembla disposat a escoltar la veu clara i principal del seu nou entrenador principal. “Em trobo a faltar els dies de tallar la cara a la gent i fer-los mal, sens dubte”, va dir. “Així que tinc ganes de tornar-hi”.

Usyk, per la seva banda, va respondre amb una fresca indiferència. “No m’importa com entrena Anthony o què fa”, va dir el campió. “Només em preocupa el meu camp d’entrenament, el que menjo, la meva feina, la meva família i el meu país. Si la gent li diu a Joshua que l’única manera de guanyar és pressionant-me i buscar el nocaut, que segueixin parlant”.