Brooke Henderson es recupera dels primers quatre putts per guanyar el campionat d’Evian

Brooke Henderson es recupera dels primers quatre putts per guanyar el campionat d’Evian
Brooke Henderson, que va liderar amb cinc cops a la meitat de la tercera ronda i encara va mantenir un avantatge de dos tirs a l’inici de l’acció de diumenge, va aconseguir la victòria al Campionat d’Evian, però la ronda final va tenir molt de drama.

El canadenc de 24 anys es va convertir en el segon jugador de golf que va guanyar un campionat important amb un quatre putts el 2022, però mentre que els errors de Scottie Scheffler al green final del Masters van provocar riures, el quartet de cops d’Henderson al sisè green a l’Evian. Els resorts al sud-est de França es van trobar amb un silenci horroritzat.
En pocs minuts havia estat atrapada per Nelly Korda i en una hora sis golfistes van compartir el lideratge. Una derrota d’Henderson s’havia convertit en una càrrega frenètica de cavalleria i la majoria dels jugadors no només atrapats, sinó avergonyits en el procés, s’haurien marcit i menys encara s’haurien recuperat per aconseguir un total de 17 menys de 267.

Henderson va parar els cops de la japonesa Mao Saigo (tocant només en el seu tercer major), Lydia Ko, Charley Hull, Kim Hyo-Joo i Carlota Ciganda, que van acabar en 15 menys. Sei Young Kim també va amenaçar abans d’un col·lapse tardà.

Korda, per la seva banda, va viure un dia extraordinari. Al dia 6, una fan va agafar el seu tret d’aproximació errant i l’ha agitat com un premi en una rifa. Va ser substituït, però va publicar un doble bogey. Tres forats més tard, va drenar un tir de búnquer perquè una àguila toqués la part superior abans de jugar els nou posteriors de manera fluixa.

Es va deixar a la novata Sophia Schubert oferir la prova més gran de la determinació d’Henderson. El jove de 26 anys no havia acabat mai entre els 10 primers en aquest nivell, però va negociar els nou davanters de manera tranquil·la, va sortir del grup amb tres ocells posteriors i va tenir 12 peus per un altre a l’últim. Es va negar a caure, però ella va quedar segona en solitari amb 16 anys.

A mig camí de la part posterior, els nou ulls d’Henderson s’havien estrenyit, senyal que la seva concentració havia tornat. Els birdies als 14 i 15 anys van empatar amb Schubert, després va convertir un birdie guanyador de 10 peus al green final amb una senzillesa que va burlar els seus treballs 12 forats abans.

“Estava jugant malament, però encara hi estava”, va dir sobre el seu caòtic front nou. “El refrany diu que els majors es guanyen als nou darreres diumenge, així que m’ho vaig seguir recordant”. Aquesta claredat després del horrible quatre putt va significar que la segona victòria important de la seva carrera fos seva.