Els golfistes de LIV van criticar el grup de supervivents de l’11 de setembre per l’organització de l’esdeveniment de Nova Jersey

Els golfistes de LIV van criticar el grup de supervivents de l’11 de setembre per l’organització de l’esdeveniment de Nova Jersey
El cap d’un grup que representa les famílies afectades pels atacs terroristes de l’11 de setembre ha castigat la LIV Golf Series, recolzada per l’Aràbia Saudita, per organitzar el torneig a Bedminster a Nova Jersey aquesta setmana. Terry Strada, president nacional de 9/11 Families United, creu que el lloc és el “pitjor lloc del planeta” per a l’esdeveniment tres de la lucrativa gira rebel.

Dimarts al matí, Strada encapçalarà una conferència de premsa a prop de Bedminster, propietat de l’expresident nord-americà Donald Trump. Allà, 9/11 Families United donarà a conèixer documents que creuen que demostren la participació saudita en els atacs al World Trade Center. L’Aràbia Saudita sempre ha negat categòricament ser còmplice de l’11-S. “Els jugadors han de veure això i la Casa Blanca també ha de prestar atenció”, va dir Strada, el marit del qual Tom estava entre les gairebé 3.000 persones assassinades en l’atrocitat del 2001.
Nova Jersey va perdre 750 residents l’11 de setembre. Strada va dir dels golfistes, inclòs Phil Mickelson, que s’han convertit a la Sèrie LIV: “Podrien haver pensat en què se sentirien per a les famílies si vinguessin a Bedminster i Nova Jersey. De tots els camps del món, aquest és literalment el pitjor en què podrien celebrar un torneig. Era extremadament insultant i ferint pensar que, sis setmanes abans de l’últim aniversari, les famílies no sentirien el dolor d’un saudita. lliga recolzada al pati del darrere.

“Les famílies van patir més, però aquests pobles també ho van patir. Hi havia escoles amb nens amb el cor trencat que tornaven a les aules. La ciutat de Nova York no pot acollir un torneig, de manera que Bedminster, Nova Jersey, és el pitjor lloc del planeta que podria tenir lloc”.

La participació de Trump com a amfitrió essencialment del torneig afegeix una altra capa de controvèrsia. La setmana passada va aconsellar activament als golfistes que es fessin costat a LIV en contra del model tradicional del PGA Tour. “Hauria de saber millor que ningú, com a expresident, el nivell de depravació del qual és capaç el regne”, va dir Strada. “Quan era president ho va fer els ulls grossos. És novaiorquès, afirma tenir empatia per les famílies, però és evident que no. Si tingués un os sensible al cos, entendria el nivell d’angoixa que això provoca.

“Aquesta gent no entén com de devastador va ser l’11 de setembre. El meu marit va ser desmembrat. No sabem on van aterrar totes les parts del seu cos. No ha estat mai identificat. Hi havia una crueltat psicològica que la gent no s’adona. Aquests jugadors s’han oblidat de manera feixuga com de terribles van ser els atacs, però l’expresident Trump és especialment flagrant en el seu comportament envers nosaltres. No hi ha paraules per a això”.
Strada va qualificar de “còmica” la declaració pública de Graeme McDowell d’una “campanya de desprestigi” contra el LIV.

En nom d’un organisme que representa a més de 10.000 familiars de víctimes i supervivents de l’11 de setembre, Strada va escriure una carta mordaç als representants de Mickelson i uns quants altres després que es comprometessin amb LIV. No s’ha rebut cap resposta, tot i que Mickelson ha expressat el seu “més profund condol” a les famílies dels que van perdre éssers estimats l’11 de setembre.

“Això no em va sorprendre”, va dir Strada sobre la manca de resposta directa a la carta. “Va ser decebedor. No crec que sàpiguen com reaccionar davant les famílies. Només estan desviant els punts de discussió saudites, a dreta i esquerra. Cada cop són més insultants a mesura que passa el temps perquè simplement repeteixen les mateixes coses. El rentat esportiu és un problema molt greu si ho mireu amb una lent seriosa.

“No puc imaginar que siguin completament sense cor, però les accions parlen més que les paraules i les seves accions criden que són sense cor. Han fet algunes coses repugnants; la samarreta [duïda per Pat Perez] amb un disseny de bitllets de 100 dòlars. El ball i la festa al jet LIV. Com es pensaven que se sentirien les famílies de l’11 de setembre al respecte?