“Estem lluitant contra el cotxe”: Wolff elogia les habilitats de Hamilton en la F1 en una temporada difícil

“Estem lluitant contra el cotxe”: Wolff elogia les habilitats de Hamilton en la F1 en una temporada difícil
El director de l’equip Mercedes, Toto Wolff, ha elogiat Lewis Hamilton pel paper que ha jugat per impulsar l’equip durant un any difícil. Després que Hamilton aconseguís el segon lloc al Gran Premi de França, Wolff va observar com Hamilton estava demostrant un conjunt d’habilitats molt diferent de les que havia utilitzat per guanyar els seus set campionats del món de Fórmula 1.

Max Verstappen va guanyar amb Red Bull a Paul Ricard, però Mercedes va tornar el seu millor resultat de la temporada, amb Hamilton segon en el seu gran premi número 300 i el seu company d’equip George Russell en tercer lloc, el primer podi doble de l’equip aquesta temporada. Mercedes segueix sense poder igualar Ferrari o Red Bull pel ritme de carrera, però almenys es va quedar amb ells a Le Castellet.
Mercedes ha estat treballant a fons per intentar millorar el rendiment del seu cotxe durant tota la temporada, una tasca a la qual Wolff creu que Hamilton ha estat especialment adequat per adaptar-se amb la seva gran experiència de 16 anys en aquest esport. “La situació és molt diferent de quan estàs lluitant per un títol”, va dir. “Llavors és 100% de concentració per lluitar contra l’altre. Això és diferent perquè estem lluitant contra el cotxe en aquests moments, estem intentant motivar i dinamitzar l’equip i a la fàbrica. Lewis és positiu fins i tot en dies que no són tan bons, com la [qualificació] dissabte. Aquesta actitud és fantàstica i això és una cosa que ha crescut amb ell al llarg dels anys”.

Hamilton va oferir una pilota exemplar diumenge, tot i que la seva posició es va veure afalagada com a conseqüència de la caiguda de Charles Leclerc de Ferrari, que va permetre a Verstappen assegurar-se una gran avantatge de 63 punts al campionat, i pel company d’equip de Leclerc, Carlos Sainz, a partir de 19è. Hamilton va poder mantenir-se davant del company de Verstappen, Sergio Pérez, i va mantenir una diferència constant amb l’holandès. Wolff va posar èmfasi en la diferència que el seu conductor estava fent en el que va reconèixer una vegada més que la maquinària que necessitava molt.

“Tens un set vegades campió del món en un cotxe que no és prou bo per a un campionat del món de moment”, va dir Wolff. “Està pressionant molt fort i maximitzant el que hi ha al cotxe i va fer un lliurament impecable”.
Russell i Hamilton són cinquè i sisè al campionat de pilots i, malgrat els seus millors esforços, és evident que un novè títol de campionat de constructors consecutiu ja està més enllà de Mercedes. Són tercers, a 44 punts de Ferrari i a 126 de Red Bull. Wolff, però, està orgullós del seu equip i del caràcter que han demostrat durant la que ha estat una temporada constantment desafiant.

“El major actiu és la cultura que tenim a l’equip”, va afegir Wolff. “És el sistema immunitari de l’equip, ens fa treballar amb la mentalitat adequada i per persistir quan és difícil. Els conductors formen part de la nostra cultura i mentalitat i treuen el màxim profit del cotxe. No es deixen anar mai, simplement no ho deixen anar mai”.