“Som tan bons”: l’estrella en ascens del golf suec espera que la victòria històrica sigui un moment clau per al joc femení

“Som tan bons”: l’estrella en ascens del golf suec espera que la victòria històrica sigui un moment clau per al joc femení
Quan Linn Grant va deixar el camp al Halmstad Golf Club a Tylösand, Suècia, es va trobar envoltada per un grup de joves aficionats.

Demanant qualsevol cosa i tot a la bossa de golf del suec, van fer moviments emocionats amb bolígrafs amb l’esperança d’aconseguir un autògraf. Grant degudament obligat, signant des de barrets fins a pilotes de golf.
Va ser un rebombori digne d’un assoliment històric: Grant s’acabava de convertir en la primera dona guanyadora del DP World Tour amb la seva victòria a l’esdeveniment Scandinavian Mixed el 12 de juny.
I com si fer història no fos suficient, ho va fer de manera dominant, recorrent el camp de 156 jugadors. L’últim dia va confirmar una victòria contundent, amb un parell de 24 sota de Grant que va acabar amb nou tirs per davant dels subcampions Marc Warren i el seu compatriota Henrik Stenson, i amb 14 de la següent jugadora. Gabriella Cowley.
La victòria es va fer encara més dolça pel fet que va ser una victòria a casa, en tots els sentits de la paraula. El nuvi Pontus Samuelsson va fer caddie, amb amics i familiars recolzant-se entre una multitud sueca extasiada.
“L’ambient d’allà, ho podia sentir”, va dir Grant a CNN Sport. “Vaig sentir que era només perquè era d’allà, però després d’estar assegut al cotxe de camí a casa, vaig veure trucades a les xarxes socials, periodistes que s’acostaven, tot va créixer… és una mica boig”.
La victòria de Minjee Lee a l’Open femení dels Estats Units una setmana abans havia vist l’australià guanyar 1,8 milions de dòlars, el pagament més gran de la història del golf femení. No obstant això, els ingressos sense precedents de Lee van ser eclipsats pel rècord important de 3,15 milions de dòlars que l’anglès Matt Fitzpatrick va emportar a casa per guanyar l’esdeveniment masculí només una setmana després.
Amb la seva històrica victòria en els titulars mundials, Grant és optimista que el seu èxit ajudarà el joc femení a fer un altre pas endavant.
“Crec que molta gent es pot relacionar amb el golf femení”, potser fins i tot més que amb el joc masculí, va dir, perquè “[els homes] han colpejat fins ara i els camps no són prou llargs”.
“Espero que tingui algun tipus d’efecte que la gent ho miri i vegi que som un munt de jugadors tan bons, colpejar la pilota prou lluny, colpejar-la prou a prop, aguantar els putts i anotar bé.
“Només espero que més gent s’adoni d’això. I després ens veiem millor i també som més agradables!” va afegir Grant rient.
Passió professional
Després d’haver fet només 23 anys una setmana després de la victòria, la victòria a Halmstad va marcar l’últim cim del que ha estat un ascens meteòric per a Grant des que es va convertir en professional el 2021.
Tres victòries en quatre mesos al Ladies European Tour (LET) han ajudat a Grant a ocupar el segon lloc del rànquing a The Race to Costa del Sol, una temporada de LET de 28 torneigs que coronarà un guanyador a l’Andalucía Costa del Sol Open d’Espanya. al novembre. Increïblement, lidera el grup de perseguidors tot i haver jugat el menor nombre d’esdeveniments de qualsevol dels nou jugadors més golejadors del Tour.
Mentre que alguns jugadors lluiten amb el salt d’aficionat a professional, Grant ha prosperat.
“El meu últim any com a aficionat, sempre que vaig abandonar la zona de poder guanyar, era gairebé com si ja no em motivava”, va dir Grant.
“La sensació que estic jugant per diners ara, que és la meva vida, de sobte, sento que no importa [abandonar la zona]. Si només puc fer-me un ocell l’últim Encara puc guanyar més que si no ho fes”.
L’únic jugador que supera a Grant a The Race to Costa del Sol és l’amiga de la infància Maja Stark. Companys de la selecció sueca des de ben petits i estudiants del mateix institut, el duet comparteix un vincle estret.
“Sempre la animo i espero que faci el mateix per mi, cosa que sé que fa”, va dir Grant.
“És un plaer tenir algú allà que conegui la situació en què et trobes i poder parlar sobre coses que altres persones no poden entendre o simplement no entenen”.
No és que la seva amistat hagi impedit que Grant declari el desig de perseguir i vèncer a Stark a Espanya com un dels seus objectius clau de la temporada.
Amb Johanna Gustavsson per darrere de Grant, un trio íntegrament suec al cim de The Race to Costa del Sol reflecteix el domini del país nòrdic sobre el LET i l’augment de l’estoc del golf a Suècia, que ja ha produït una llegenda en aquest esport.
A Annika Sorenstam, Grant té un model a seguir. Sorenstam, cofundadora de l’esdeveniment Scandinavian Mixed, va forjar una de les carreres més grans de la història del golf femení amb 10 grans triomfs i 72 victòries de torneigs LPGA abans de la seva jubilació professional el 2008.