Com els focus de Wimbledon estan ajudant a Cameron Norrie a planificar l’Open dels Estats Units

Com els focus de Wimbledon estan ajudant a Cameron Norrie a planificar l’Open dels Estats Units
Cameron Norrie va arribar a Wimbledon fa un mes encara buscant el gran resultat als escenaris més grans que pogués atreure l’atenció que semblava merèixer les seves actuacions. És just dir que ho va aconseguir.

Mentre es prepara per al swing nord-americà de torneigs de pista dura des de la seva base d’entrenament a França, Norrie diu que la diferència en com l’ha rebut el públic des que va arribar a la seva primera semifinal de Grand Slam ha estat palpable. Molta més gent el reconeix, el felicita per les seves actuacions i agraeix els seus esforços.
“Va ser divertit. Baixes a prendre un cafè i el barista et reconeix: ‘Ah, no et preocupis, avui ja està bé.’ Jo dic: ‘Compañer, el puc pagar, està bé’, diu. : ‘Ah, no et preocupis per això.’ Vaig anar a buscar la meva tintoreria i em van dir: ‘Ah, gran Wimbledon. Tu saps que? Aquesta vegada no et preocupis per això.’ Jo dic: ‘Home, està bé, puc pagar-ho'”, va dir Norrie rient.

“Un parell de vegades vaig anar a esmorzar i la gent em va demanar fotos i em va felicitar d’una manera molt agradable. És genial que la gent estigués mirant, seguint i donant suport. És genial que tingués cert reconeixement. Amb aquest Wimbledon, molta més gent sap qui sóc ara. És genial per a mi.”

Amb la mateixa respiració, però, Norrie ho té clar. Potser ha obert nous camins, però assegura que res ha canviat i que aquest resultat certament no l’ha canviat. Només està més motivat per tenir èxit. “El més important és saber que ara puc fer-ho als slams”, va dir.

Després dels esforços físics i emocionals d’arribar a les semifinals de Wimbledon, Norrie es va prendre una setmana de descans i es va quedar baix abans d’anar a França per començar els preparatius per al swing de pista dura. La setmana passada va estar entrenant amb el número 1 mundial Daniil Medvedev, tot i que va decidir amb tacte no parlar de la decisió de Wimbledon de prohibir Medvedev i els seus compatriotes a la llum de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia.

Norrie competirà a continuació a Los Cabos, Mèxic, després Mont-real i Cincinnati abans de l’últim torneig de Grand Slam de l’any a l’Open dels Estats Units a Nova York.

Norrie tornarà a casa seva per a la fase de grups de la final de la Copa Davis a Glasgow del 13 al 18 de setembre, amb les entrades ja a la venda. La ubicació té un significat addicional per a Norrie: el seu pare escocès, David, és un fan dels Rangers que va créixer a la ciutat.
“En realitat em va portar a la carretera exacta i al petit apartament on va créixer. L’última vegada que vaig jugar allà la Copa Davis”, va dir Norrie. “Així que, va ser molt especial veure això, tenir aquest moment amb ell. Evidentment, no hi he passat massa temps. Tinc moltes ganes de tornar i van fer un gran treball amb el local l’última vegada que hi vam tocar”.

No havent estat escollit per a nombrosos equips de la Copa Davis, Norrie és ara el líder de l’equip com a número 1 britànic. Amb una semifinal de Wimbledon, un objectiu més gran a l’esquena i una atenció més gran, l’aposta només ha augmentat. La seva resposta torna a ser clara: “Sempre intento fer-me responsable de tot. No canviaré res.

“No em sento diferent. El meu joc està millorant, que és exactament en el que he de centrar-me”.