El nomenament d’Emma Raducanu entrenador rus només augmentarà el seu escrutini

El nomenament d’Emma Raducanu entrenador rus només augmentarà el seu escrutini
Durant gran part dels darrers mesos, mentre Emma Raducanu va viatjar pel món sense un entrenador permanent i va assegurar a tots els que li demanen que podria tenir èxit mentre controlava el seu destí, les seves decisions van ser objecte d’una atenció intensa i constant. És possible que ara hagi abordat aquestes preocupacions, però la inspecció de les seves opcions no tindrà fi.

Aquesta setmana Raducanu va reclutar els talents d’entrenador de l’antic jugador de l’ATP 20 Dmitry Tursunov en un període de prova abans del canvi de pista dura nord-americana i la seva defensa del títol de l’Open dels Estats Units. La contractació de Tursunov ha donat lloc a crítiques significatives a la seva decisió de treballar al costat d’un rus mentre continua la invasió d’Ucraïna.
És un altre exemple de l’escrutini extrem que ha envoltat tots els moviments de Raducanu des de la seva victòria a l’Open dels Estats Units. Si té l’oportunitat de seguir el seu avenç i mantenir una carrera d’èxit, haurà de bloquejar-ho tot.

Raducanu compta amb polítics entre els que la vigilen. Chris Bryant, diputat laborista, va dir al Telegraph: “El Kremlin representarà això com un cop d’estat de relacions públiques i una indicació que al Regne Unit no li importa realment la guerra a Ucraïna, així que serà una veritable llàstima si Emma segueix endavant. amb aquest.”

Fa tres setmanes, malgrat els esforços de Wimbledon per prohibir als jugadors russos i bielorussos de competir al seu esdeveniment, una decisió que ha comportat importants multes per part de la WTA i apel·lacions legals en resposta, el torneig va acabar amb la victòria d’un jugador nascut a Rússia que resideix a Moscou. títol individual femení.
Tot i que l’èxit d’Elena Rybakina en representar Kazakhstan és una acusació condemnadora del sistema de tennis rus que li va fallar, Wimbledon es va trobar a mercè de la propaganda russa que s’havia esforçat per evitar. “Ben fet Rybakina. Hem guanyat el torneig de Wimbledon”, va dir Shamil Tarpischev, el deshonrat president de la Federació Russa de Tennis.

Hauria d’haver estat una lliçó per a tots. Hi ha poques coses que la propaganda de Rússia no pot torçar per adaptar-se a la seva narrativa. En aquest cas, un ciutadà privat que contracta els serveis privats d’un contractista independent rus, amb la simple esperança de millorar la seva carrera, no hauria de ser motiu d’aquesta indignació o controvèrsia.

El que està clar és que Raducanu ha suportat una primera temporada completa brutal a la gira de la WTA, amb una sèrie de lesions, inclosa una tensió lateral que va esfondrar la major part de la seva temporada de gespa. Aquest any ha guanyat nou i ha perdut 12 partits, i ara s’enfronta a la pressió i la dificultat d’una defensa de Grand Slam.

Quan es dirigeix ​​als Estats Units, Raducanu ha escollit un entrenador amb un historial provat per a un judici. Tursunov ha tingut un èxit notable en el seu poc temps com a entrenador. En la seva primera parella d’alt perfil, amb Aryna Sabalenka el 2018, va guiar el bielorús des d’un rànquing mundial del 45è al novè abans de separar-se a finals de l’any següent.
La temporada passada, Tursunov va aconseguir una gesta encara més impressionant amb l’estònia Anett Kontaveit, portant-la del 29è al segon lloc en el moment de la seva separació després de l’Open de França el mes passat. La seva associació va començar amb una sorprenent sèrie de 28 victòries i dues derrotes a finals de l’any passat, inclosos quatre títols.

El motiu de la seva separació hauria de ser molt més interessant per a Raducanu: Tursunov sovint no va poder viatjar amb Kontaveit durant els seus últims mesos junts a causa de problemes de visat.

Com a jugador, Tursunov era popular i conegut per parlar obertament a les entrevistes. El novembre passat va donar la seva pròpia visió contundent de la situació d’entrenador de Raducanu. “Si algú del seu equip em trucés ara i em demanés si volia entrenar-la, tremolaria de por perquè no saps quan t’acomiadaran”, va dir. Al final, va rebre la trucada.