Marlen Reusser va en solitari per aconseguir la victòria d’etapa al Tour de França Femmes

Marlen Reusser va en solitari per aconseguir la victòria d’etapa al Tour de França Femmes
Marianne Vos ha admès que és poc probable que guanyi el Tour de França Femení, tot i haver arribat a la meitat de la cursa d’una setmana amb el seu lideratge general intacte.

“Has de ser realista amb les pujades que vindran aquest cap de setmana”, va dir Vos sobre la final de la cursa a les muntanyes dels Vosges. “Normalment, els pilots del GC seran molt forts i trigaran molt de temps, així que és un tipus de cursa diferent el cap de setmana. Estic molt content de portar el maillot groc ara”.
Com que Vos de Jumbo-Visma va conservar el mallot groc, la medallista de plata olímpica Marlen Reusser de l’equip SD Worx va guanyar la quarta etapa després d’atacar sola amb 20 km per a la carrera, mentre el grup líder va sortir de la secció de grava final d’una etapa caòtica des de Troyes fins a Bar-sur. -Aube.

El jove de 30 anys, ara recuperat d’un atac de Covid, es va traslladar al capdavant de la pujada de Cote de Vitry, poc abans de l’últim tram de la carretera blanca, el Chemin de Vitry, l’última de les quatre pistes de grava esgotadores a través del pendent. vinyes. Tot i que la suïssa va ser perseguida per tres corredores –Evita Muzic, Veronica Ewers i Alena Amialiusik– en les últimes ascensions, la Cote des Burgers i la Cote du Val Perdu, va mantenir el lideratge i va entrar a Bar-sur-Aube amb un avantatge de més d’un minut.

“L’objectiu era fer una cursa dura”, va dir Reusser. “Quan vam entrar als primers trams de grava, no sempre estàvem tan ben posicionats, però a poc a poc, vam anar des del davant i vam crear la situació que volíem.
“Tenim els nostres líders del GC, els mantenim sempre al davant i veiem que hi són, però aquest equip té una estratègia de cursa agressiva o oberta, de manera que tots els membres de l’equip poden fer alguna cosa, o guanyar una etapa si és possible. En aquest Tour cada dia és dur, almenys per a mi, i crec que aquesta etapa s’adapta al tipus de pilot que sóc, amb aquests trams de grava”.

Tot i que Vos va sobreviure i fins i tot va destacar en els trams de terra, la guanyadora de la tercera etapa Cecilie Uttrup Ludwig es va veure obligada a canviar de bicicletes en els 4,4 km de pujada constant del Chemin du Plateau de Blu.

La més maltractada i contusa de les contendents de la general va ser Mavi García, de l’UAE Team, que va patir ni més ni menys que tres problemes tècnics i després va patir la indignitat de ser tirada de la seva moto pel cotxe del seu propi equip.

L’etapa de dijous, de 175,6 km des de Bar-le-Duc fins a Saint-Die-des-Vosges, és la més llarga del Tour de França Femení 2022 i també supera la distància màxima de 160 km per a les curses femenines de l’òrgan rector mundial (UCI).

“És una etapa molt llarga”, va reconèixer Vos, “però no crec que faci gaire diferència per la durada. Totes les noies que són aquí estan molt ben formades i al màxim nivell. Després d’uns dies de cursa, es posarà a les cames i potser a la final marcarà la diferència. És una etapa llarga i poden passar moltes coses”.