Tour de France Femmes: Marianne Vos consolida el lideratge amb l’èxit de la sisena etapa

Tour de France Femmes: Marianne Vos consolida el lideratge amb l’èxit de la sisena etapa
La líder del Tour de France Femmes, Marianne Vos, de l’equip Jumbo-Visma, va guanyar la sisena etapa de la cursa, des de Saint-Dié-des-Vosges a Rosheim, a l’Alsàcia, aconseguint la seva segona victòria d’etapa després de l’èxit de dilluns a Provins.

No obstant això, el titular del maillot groc va reconèixer que el doble cop d’etapes de muntanya del cap de setmana als Vosges garantiria un canvi de lideratge de la cursa. “És un altre tipus de cursa dissabte i diumenge”, va dir. “Intentaré recuperar-me tan bé com pugui, però hi ha alguns escaladors molt bons i demà veurem altres noms”.
La seva principal rival a l’sprint, la compatriota Lorena Wiebes, també guanyadora de dues etapes, no va participar en l’esprint cap a la línia. Les esperances dels pilots del DSM d’aconseguir una tercera victòria d’etapa es van esfondrar després que s’estavellés en un tram de baixada amb 21 km encara per recórrer.

Una escapada de 14, incloses les britàniques Anna Henderson (Jumbo-Visma) i Joscelin Lowden (Uno-X), s’havia quedat clar abans de l’etapa. A mesura que s’acostava l’arribada i el liderat disminuïa, Henderson, Lowden i la francesa Marie Le Net (FDJ-Suez) van contraatacar quan faltaven 15 km per al final, però el grup els va devorar i va tornar a Rosheim, on Vos va mantenir el control del lideratge general.

Algunes de les principals corredores del pelotó femení, inclosa la campiona nacional francesa, Audrey Cordon-Ragot, han reaccionat amb ira a les crítiques a les seves habilitats de pilotatge després de l’accident massiu durant la cinquena etapa de dijous.

Després que l’antic periodista i comentarista de rugbi, Pierre Salviac, piulés una imatge de l’accident, dient: “Aquest és el Tour de França? Un festival d’accidents massius? Les noies estan preparades per a aquest nivell de competició?” Cordon-Ragot va replicar: “Som dones, no noies… estimem la gent que parla de la bicicleta i desafoga les seves frustracions, perquè a casa no porten pantalons…”.

Christine Majerus, la campiona de Luxemburg, va publicar un missatge “per als haters” amb imatges d’accidents del Tour de França masculí d’enguany.
Vos, però, va admetre que, malgrat el seu paper en el lobby del Tour femení, havia tingut poc temps per pensar en la importància de la cursa. “No hi ha prou temps per reflexionar”, va dir. “Només temps suficient per menjar i dormir. No hi ha gaire temps per pensar en el panorama general, però sentim la tensió, l’emoció i l’emoció”.

Però quan li van preguntar si el renaixement del Tour femení havia complert les expectatives, va ser inequívoca. “Val la pena el bombo!?” ella va dir. “Sí, definitivament!”