Ashleigh Buhai s’apropa al títol de l’Open femení després d’agafar el lideratge de cinc tirs

Ashleigh Buhai s’apropa al títol de l’Open femení després d’agafar el lideratge de cinc tirs
Just quan s’havia donat una mica d’esperança al camp, Ashleigh Buhai va tancar la porta amb l’estil d’un campió.

El tercer tir de Buhai al par-cinc 17 de Muirfield havia navegat llarg del green. Li quedava un xip perillós. No contenta amb fer gotejar la pilota cap al forat i salvar la paritat, la sud-africana va aconseguir un birdie quatre. El seu avantatge s’havia ampliat a sis tirs.
Només elements del passat estan contra Buhai en aquest Open Femení. Només té un top 10 en 42 grans inicis anteriors, que arribaran en aquest mateix esdeveniment el 2019. Buhai va liderar per tres a la meitat del torneig. No obstant això, des que aquest esdeveniment es va elevar a un estatus important, nou jugadors han mantingut una avantatge de 54 forats de tres cops o més. Tots s’han imposat diumenge. Un tir caigut a l’últim significa que l’avantatge de Buhai es va reduir a cinc, està asseguda a 14 per sota del parell, però té una mà i quatre dits al trofeu. “Has de donar-te una copeta a l’esquena després d’aquesta puntuació en aquestes condicions”, va dir. “Aquesta és una de les millors rondes que he jugat mai.

“Mai pots estar còmode en una major, tant si estàs liderant com si no. Diuen que les grans oportunitats sovint són més difícils. Només he de seguir fent el que he estat fent”. Buhai va revelar que Gary Player, el seu compatriota que va guanyar l’Open de 1959 a Muirfield, li va enviar un missatge d’ànim.

El més trist va ser que hi havia poques persones precioses per veure en Buhai i companys acabar les seves rondes. Les galeries eren angoixantment escasses a mesura que el joc s’anava cap a la conclusió; la conseqüència, potser, dels temps de sortida després de les tres de la tarda per als líders. Això va representar una mala aparença per a un torneig que ha estat elevat per l’R&A.

La tercera ronda de 64 de Buhai va ser sense bogey fins que va deixar un putt curt al green final. Va arribar al viratge en només 31, després d’haver recollit quatre tirs seguits des del 4t. Hinako Shibuno, que va disparar 66, i Chun In-gee, que va fer un 70, són segones conjuntament. Inbee Park, que busca una vuitena victòria important, està al costat de Madelene Sagström a set menys.

Minjee Lee, el campió de l’Open dels Estats Units, s’amaga amb menys cinc després d’un 70. “Crec que amb la posició en què estic i tenint en compte quants tirs enrere sóc, puc ser agressiu”, va dir Lee. “Crec que només puc intentar fer un ocell a cada forat. Crec que això és més o menys el que puc fer, si puc anar pel pin. Crec que amb Ash, probablement ha lluitat unes quantes vegades, però és l’Open Britànic i el grup final, així que estic segur que tindrà uns quants nervis”.
En una setmana de primeres de Muirfield, hi va haver una altra a l’inici de la jugada del tercer dia. Lindsey Garden, una membre femenina d’un curs que abans era infamement un domini d’homes, va jugar al costat de Lydia Hall a causa d’un nombre imparell de jugadors que havien fet el tall. Garden, que té un handicap d’1,6 i és un antic internacional d’Escòcia, va admetre estar “molt nerviós” en el tee inicial.

“És fantàstic”, va afegir sobre la seva pertinença a la Honorable Company of Edinburgh Golfers. “Fa un any que en sóc soci. Ha estat un any fantàstic perquè des que en sóc sòcia, sabem que acollirem l’Open Femení. Hi ha hagut molta preparació per a això. Hi ha hagut coses molt divertides al voltant d’això, jornades de mitjans i algunes entrevistes amb diversos mitjans de comunicació parlant de com és ser una dona membre a Muirfield, és el mateix que per a un home. Som iguals”. Dies canviats de veritat.