Fernando Alonso s’incorporarà a Aston Martin la propera temporada amb “contracte plurianual”

Fernando Alonso s’incorporarà a Aston Martin la propera temporada amb “contracte plurianual”
Fernando Alonso s’incorporarà a l’equip Aston Martin de Fórmula 1 l’any 2023. En un moviment impactant aparentment conclòs en un curt període de temps, el bicampió del món deixarà Alpine al final d’aquesta temporada.

L’espanyol de 41 anys substituirà Sebastian Vettel, que dijous va anunciar que es retirarà al final d’aquesta temporada a l’Aston Martin. Alonso s’unirà a Lance Stroll a l’equip amb un “contracte plurianual”.

“Aquest equip d’Aston Martin està aplicant clarament l’energia i el compromís per guanyar i, per tant, és un dels equips més emocionants de la Fórmula 1 d’avui”, va dir.
Reconegut com un dels pilots més talentosos de la seva generació, Alonso va guanyar els seus dos títols el 2005 i el 2006 amb Renault, però no ha aconseguit repetir l’èxit. Es va apropar a Ferrari el 2010 només per ser negat per Vettel a la ronda final a Abu Dhabi i després que la seva relació amb l’Escuderia es va deteriorar, va tornar a McLaren, on va passar un any el 2007.

Va treure dos anys de l’esport el 2019 i el 2020, quan va competir al Campionat del Món de Resistència i va guanyar Le Mans dues vegades abans de tornar a la F1 amb Alpine el 2021, convençut que el seu programa li donaria l’oportunitat de desafiar per guanyar victòries. No obstant això, es mantenen fermament al centre del paquet.

Després del Gran Premi d’Hongria de diumenge, va dir que esperava que els seus plans futurs concloguessin al final de les vacances d’estiu de la F1, però les converses amb el propietari d’Aston Martin, Lawrence Stroll, el pare multimilionari de Lance, van avançar clarament ràpidament i va fer l’anunci dilluns al matí. .
Stroll ha invertit molt en Aston Martin, l’equip britànic conegut anteriorment com Force India i Racing Point, inclosa la construcció d’una nova fàbrica a Silverstone. Tot i això, estan fora del ritme, novèns al campionat de constructors, però Alonso confiava que podrien donar-li una empenta competitiva. “He vist com l’equip ha atret sistemàticament grans persones amb pedigrís guanyadors i he pres consciència de l’enorme compromís amb les noves instal·lacions i recursos a Silverstone”, va dir.

“Avui ningú a la Fórmula 1 està demostrant una visió més gran i un compromís absolut per guanyar, i això fa que sigui una oportunitat realment emocionant per a mi. Encara tinc la gana i l’ambició de lluitar per estar al capdavant, i vull formar part d’una organització que es compromet a aprendre, desenvolupar-se i tenir èxit”.