L’equip Alpine de F1 està en desordre, ja que Oscar Piastri nega que conduirà per ells

L’equip Alpine de F1 està en desordre, ja que Oscar Piastri nega que conduirà per ells
L’equip alpí de Fórmula 1 ha entrat en una disputa molt pública amb Oscar Piastri, el seu futur substitut de Fernando Alonso la temporada vinent. L’equip va anunciar dimarts a la tarda que Piastri substituiria Alonso, només perquè el pilot australià va emetre la seva pròpia declaració negant que conduiria per Alpine, ja que la disputa passa ara a mans dels advocats.

El dos vegades campió del món Alonso va agafar a Alpine per descomptat quan dilluns va fer un anunci inesperat dient que marxava per unir-se a Aston Martin, cosa que l’equip francès va admetre que els havia pres completament per sorpresa. Fins al diumenge del Gran Premi d’Hongria, Alonso els havia assegurat que estava a punt d’acordar un nou acord.

Després que l’espanyol prengués clara la seva decisió d’unir-se a l’Aston Martin, Alpine va actuar ràpidament per afirmar que exerciria el seu contracte amb el jove Piastri, de 21 anys, que és pilot de reserva de l’equip. Dimarts van dir que s’uniria a ells el 2023.
Australià que s’entén que ha estat en discussions per unir-se a McLaren. Piastri va respondre unes quantes hores més tard i va negar qualsevol intenció de competir per Alpine, i va publicar a Twitter: “Entenc que, sense el meu acord, Alpine F1 ha publicat un comunicat de premsa aquesta tarda que conduiré per ells l’any que ve. Això està malament i no he signat cap contracte amb Alpine per al 2023. No conduiré per Alpine l’any que ve”.

El director d’Alpine, Otmar Szafnauer, va insistir que Piastri tenia un compromís amb el seu equip. “Sé que té obligacions contractuals amb nosaltres i nosaltres ho fem amb ell. Hem estat complint amb aquestes obligacions durant tot l’any”, va dir. Tanmateix, va reconèixer que la comunicació entre l’equip i Piastri ja s’havia trencat. “L’Oscar i el seu campament estan ‘pensant les seves opcions’, sigui el que això signifiqui”, va afegir.

Com que s’esperava que Alonso romangués a Alpine l’any vinent, s’entén que Piastri i el seu gerent, l’antic pilot Mark Webber, havien estat treballant en un acord perquè substituís Daniel Ricciardo a McLaren l’any vinent.

Piastri és un talent enorme i forma part de l’acadèmia de pilots alpins des del 2020. Va guanyar els títols de F3 i F2 el 2020 i el 2021 i aquest any ha estat pilot de reserva tant d’Alpine com de McLaren. Aquests últims encara no han fet cap comentari sobre cap acord amb Piastri.