Minjee Lee a la recerca de l’Open femení i un doblet familiar escocès

Minjee Lee a la recerca de l’Open femení i un doblet familiar escocès
Un racó d’East Lothian pot pertànyer per sempre a una família d’Austràlia Occidental. Si Minjee Lee s’imposa a l’Open Femení -i una segona ronda de 70 la deixa en bona posició per fer-ho precisament-, haurà demostrat l’especialitat local que ja mostra el seu germà.

La victòria de Min Woo Lee a l’Open d’Escòcia el juliol passat va ser la més important de la seva carrera. No és gens injust suggerir que el jove de 24 anys ha estat fermament eclipsat en el context esportiu per la seva germana gran. La peculiaritat aquí és que Minjee Lee està a la recerca d’un tercer major, i el segon del 2022, a Muirfield, literalment per sobre de la paret del Renaissance Club on Min Woo Lee va sortir d’un playoff.
Minjee Lee només va oferir que un doble familiar en el mateix codi postal i a més de 9.000 milles de casa seria “molt genial” abans que una pilota fos colpejada a l’Open Femení. Un total de quatre per sota de la paritat a mig camí només ha intensificat una forta atenció al seu voltant, inclòs al seu país natal.

Lee va aconseguir la victòria de l’Open dels Estats Units al juny i gairebé segur que es convertiria en la primera número 1 femenina d’Austràlia amb una victòria a Muirfield. A la meitat del camí, està a quatre cops del líder, Chun In-gee de Corea del Sud, i es protegeix expertament del soroll.

“Intento no pensar massa en aquestes altres coses”, va dir Lee. “Encara sóc la mateixa persona. Vaig colpejar una petita pilota de golf blanca al voltant d’un camp. Aquesta sempre ha estat la meva mentalitat i el que vingui amb això, ho acceptaré i seré la millor persona que puc ser”. I el millor golfista, és clar. La segona ronda de Lee va incloure dos ocells i un bogey. Ha rebutjat ocasions perduts als greens. “Vaig jugar molt intel·ligent allà fora”, va afegir. “No he pogut aprofitar les meves oportunitats d’ocells, així que espero que tots cauran demà.

“El camp està realment configurat bastant just i el disseny del camp és realment gratificant quan jugues al costat segur. Definitivament crec que és un curs molt just, desafiant però divertit”. De fet, Muirfield ha estat considerat generalment un gran èxit pels competidors.

Martin Slumbers, el director executiu de R&A, ha posat èmfasi en l’esport important que requereix grans audiències i espais importants. També necessita taules de classificació importants. Feina feta en aquest sentit: Chun, la guanyadora de la PGA femenina d’aquest any, lidera amb la set vegades guanyadora principal Inbee Park a dos tirs enrere. Madelene Sagström, subcampiona de l’any passat, i Ashleigh Buhai de Sud-àfrica es troben entre elles en un empat durant segons.

La neozelandesa Lydia Ko també es troba a la barreja a un nivell inferior. Ko va afegir un 70 al 71 del dia malgrat un doble bogey desordenat al 18è. Charley Hull, un reconegut pessimista pel que fa a enllaços de golf, ha igualat el conjunt de Ko. L’irlandesa Leona Maguire, que persegueix el primer dels que molts creuen que seran múltiples èxits importants, està a dos per sota després d’un 69. Tenia aspiracions d’un divendres encara millor després d’un àguila al cinquè parell.

“Vaig fer ocells 14 i 15, que probablement són dos dels forats més durs que hi ha, així que va ser un bon impuls cap a aquests últims forats”, va dir Maguire. “Vaig estar tres menys durant els últims cinc, així que és un bon impuls de cara al cap de setmana.
“M’hagués agradat haver arribat a quatre o cinc per sota, però has d’arriscar-te allà on arribin. No vaig aprofitar alguns forats i després vaig fer ocells dos dels forats més durs. Això és enllaços de golf i només cal tenir paciència. Sento que ho he fet avui. Hauria estat fàcil frustrar-se i acabar un parell. Vaig dedicar-me a aquests últims que va ser agradable. El vaig colpejar en alguns d’aquests búnquers, que són realment penals”. Louise Duncan, la jove escocesa que acaba de fer la seva segona sortida professional, va tornar a caure a menys dos i al costat de Maguire després d’un 73.

Entre els que es van perdre el tall incloïen la sueca Anna Nordqvist, que va guanyar aquesta especialitat de manera dramàtica a Carnoustie fa 12 mesos, Catriona Matthew i Lexi Thompson. El número 1 del món, Ko Jin-young també es va estavellar a cinc per sobre de la paritat. Una desastrosa segona ronda de 81 per a Laura Davies va acabar amb les seves perspectives de durar més de 36 forats. Nelly Korda es va apropar durant el cap de setmana a més dos després d’un decebedor 74.