“No m’ho puc creure”: Laura Kenny guanya l’or per a Anglaterra en una cursa de scratch de 10 km

“No m’ho puc creure”: Laura Kenny guanya l’or per a Anglaterra en una cursa de scratch de 10 km
En l’últim dia de ciclisme en pista, Laura Kenny va superar els dubtes que la van deixar contemplar el final de la seva carrera, aconseguint-se el primer or d’Anglaterra al velòdrom d’aquests Jocs en la cursa scratch femenina de 10 km.

La victòria va marcar l’avenç que havia estat buscant després d’una setmana difícil, que només havia donat una medalla de bronze en la persecució per equips. Kenny havia fet autocrítica a les seves entrevistes després, descrivint en broma el seu ciclisme com “anant terriblement” i anomenant-se a si mateixa l’enllaç feble de l’equip. Va estar molt lluny de les medalles a la cursa per punts de diumenge, acabant 13è
Va superar tota aquesta frustració fent una demostració inoblidable de la seva capacitat de resistència, va passar per davant del Neah Evans d’Escòcia i aguantant per guanyar. Més tard va revelar que havia pres les seves derrotes encara més durament del que havia deixat: “No m’ho puc creure. Sincerament, li vaig dir a Jase [Kenny]: “Crec que aquesta serà la meva última carrera”, va dir en una entrevista a la BBC.

“Vaig veure Adam Peaty i vaig reflexionar completament sobre la seva entrevista i vaig pensar:” Això sóc jo. He perdut l’espurna, entrenar no és tan fàcil. Cada dia dic: ‘Ah, aquí tornem’. Ara he passat per tres cicles olímpics. Seguir recuperant-se després d’aquest any ha estat, sincerament, un malson. Acabo de perdre la motivació”.
“Llavors ahir a la nit vaig estar enviant un missatge al meu nou entrenador, Len, i vaig dir:” No! No renuncio a això. Tinc una tirada de daus més. Si us plau, només ajudeu-me.’ Sincerament, no podria haver estat millor configurat si ho hagués provat”. L’any des que Kenny va guanyar el seu cinquè or olímpic a Tòquio ha estat molt difícil. Va patir un avortament involuntari el novembre passat, després al gener va tenir un embaràs ectòpic, la qual cosa la va portar a ser traslladada d’urgència a A&E per a una cirurgia d’urgència.
Al llarg d’aquestes proves, dins i fora de la pista, ha estat molt oberta sobre el seu estat d’ànim. Mentre va digerir la medalla d’or, va ser igualment honesta, fent referència al terrorífic xoc de Matt Walls diumenge, que el va deixar hospitalitzat, com a font de més dubtes.

“Veus [Matt] Walls, es va estavellar així. Realment et fa pensar: ‘Què estic fent?’ He tingut molta sort durant tota la meva carrera. He tingut una espatlla trencada i un braç trencat”, va dir. “Veu alguna cosa així… Vaig enviar un missatge a la Monica [Greenwood, l’entrenadora del podi de resistència femení sortint de British Cycling] de seguida i vaig dir: ‘Estic tenint una greu crisi de confiança’. Simplement no volia estar-hi. la pista. I sempre que em sento així, corro malament. I això és el que va passar ahir. Mentre que avui m’he emocionat molt. Al vàter em continuava dient: “Puc fer això”.

Aquesta és la primera medalla d’or dels Jocs de la Commonwealth de 30 anys des del 2014. Michaela Drummond de Nova Zelanda i Maggie Coles-Lyster de Canadà es van emportar la plata i el bronze respectivament.