Laura Muir esborra vuit anys de lesió, però les dones d’Anglaterra van ser desqualificades al relleu

Laura Muir esborra vuit anys de lesió, però les dones d’Anglaterra van ser desqualificades al relleu
Amb una puntada devastadora i prolongada, Laura Muir va esborrar vuit anys de malestar persistent i finalment va aconseguir la medalla d’or dels Jocs de la Commonwealth de 1500 metres. La mirada de la cara del jove de 29 anys et va dir que l’espera i el dolor valia la pena.

Una nit en què les dones de 4×400 m d’Anglaterra van ser desqualificades de manera controvertida per sortir del seu carril després de semblar guanyar l’or per 0,01 segons sobre el Canadà a l’esdeveniment final de la competició en pista, va ser Muir qui va robar l’espectacle amb una altra ratxa de qualitat i classe sublims.

“Això significa molt”, va dir Muir, mentre la seva ment va tornar a quan era la jove cartellera dels Jocs de Glasgow el 2014, només per ensopegar de manera devastadora quan va entrar a casa directament quan estava en disputa i va caure a l’onzè lloc.
“M’hauria dit al meu jo més jove: ‘Aprendràs d’això i tornaràs més fort’. Sona cursi, però és cert. També vaig trobar a faltar la Gold Coast. Han passat vuit anys sense la Commonwealth i m’ha estat molest”.

Ara l’error ha estat ben ratllat i estampat. Aquesta va ser la segona medalla de l’atleta escocesa d’aquests Jocs, per anar amb el seu bronze dels 800 m, i ara té 11 medalles importants, cobertes i exteriors, al llarg de la seva carrera. Paula Radcliffe, que sap una cosa o dues sobre aquest esport, la va titllar d'”atleta perfecta”. Cada cop és més difícil discutir.

Aquests 1500 m, però, van ser molt més febles del que Muir està acostumat a afrontar. Les dues primeres voltes s’han fet en 2 minuts i 15 segons, la qual cosa li va permetre moure’s cap al davant abans de colpejar per la glòria amb 500 m restants.

Només la nord-irlandesa Ciara Mageean anava amb ella, però des de molt lluny estava clar que només hi hauria un guanyador. Muir va guanyar l’or en 4:02.76, amb Mageean poc més d’un segon més enrere en plata. L’Abbey Caldwell d’Austràlia va guanyar el bronze.

“Oh Déu meu, el doble de 1500 m-800 m, no hi ha res fàcil”, va dir Muir, que ara apunta a més medalles als Campionats d’Europa de la setmana vinent. “Un a l’esquerra, dos a baix. Un per anar.”
Hi va haver més èxits de medalles per a Escòcia en els 5.000 m femenins, ja que Eilish McColgan va produir una actuació de gran força i substància per quedar segona darrere de la medallista de plata mundial Beatrice Chebet.

McColgan, que dimecres va guanyar l’or als 10.000 metres, va tornar a deixar el seu cor a la pista, però no va tenir resposta al brutal sprint final de Chebet, que va jugar amb ella abans d’aplicar el kill a l’última volta.

No importava McColgan, que va córrer 14:42.14 per acabar quatre segons de Chebet. “Ha estat una muntanya russa d’emocions des de dimecres”, va dir. “Cada cop que anava al menjador, només ploro perquè és increïble. Estava molt cansat, mentalment i físicament, però estic molt orgullós de mi mateix”.

D’altra banda, hi va haver l’or per a l’equip masculí de 4×100 m d’Anglaterra, format per Jona Efoloko, Zharnel Hughes, Nethaneel Mitchell-Blake i Ojie Edoburun, el temps dels quals de 38.35 segons va veure a Trinitat i Tobago i Nigèria, malgrat un petit singlot de batuta a causa del soroll dels 3000, multitud.

Uns minuts més tard, els anglesos Asha Philip, Imani-Lara Lansiquot, Bianca Williams i Daryll Neita van guanyar la plata en una competició més dura, amb 42.41 per darrere de Nigèria, i Jamaica ocupant el tercer lloc. El resultat va ser especial per a Williams, que es va unir a la seva volta d’honor pel seu fill Zuri, de dos anys. “És la primera vegada que surt a un gran escenari, però n’hi haurà molts més”, va dir.

Però va haver-hi un mal cor per relleus de 4×400 m per a l’equip d’Anglaterra format per Victoria Ohuruogu, Jodie Williams, Ama Pipi i Jessie Knight poc després d’haver creuat la línia primer en 3:25.83. En un moment donat, Knight, que havia mantingut 10 metres d’avantatge, semblava derrotat, però va llançar el braç cap endavant a la línia per agafar l’or. No obstant això, els jutges van dictaminar que Williams havia sortit del seu carril quan va rebre la batuta d’Ohurougu. Això significava que Escòcia va guanyar el bronze, amb el Canadà agafant l’or i la plata de Jamaica.
Ohuruogu, la germana petita de la campiona olímpica i mundial Christine, va estar encantada de guanyar la primera gran medalla de la seva carrera després d’uns anys al desert. “Vaig trigar uns quants anys a superar la pressió de la meva germana i no sé si és massa tard, però ara em faig el meu”, va dir el corredor de 29 anys, que va marcar la millor marca personal. de 50,72 en els 400m.

Els somnis de Matthew Hudson-Smith de la glòria dels Jocs de la Commonwealth a la seva pista de casa van ser acabats per un adolescent de Zàmbia, que va assaltar de cinquè a primer per assegurar-se un títol de xoc de 400 m i després va haver de ser transportat en una cadira de rodes. En arribar a la recta de casa, el corredor de 19 anys Muzala Samukonga estava a 15 metres d’Hudson-Smith. Però després va arribar un dels grans augments tardans per assegurar-se l’or en una millor marca personal de 44,66. Va deixar empremta, però, ja que després va vomitar i va passar més de 10 minuts d’esquena mentre rebia atenció mèdica.

Hudson-Smith, un recent medallista de bronze al campionat del món, va dir que mai havia sentit parlar del seu vencedor després de guanyar la plata en 44.81. “Tu vius i tu