El camp de golf de la ciutat de Nova York de Trump acollirà l’esdeveniment femení recolzat per l’Aràbia Saudita

El camp de golf de la ciutat de Nova York de Trump acollirà l’esdeveniment femení recolzat per l’Aràbia Saudita
Es preveu que un camp de golf propietat de la ciutat de Nova York i gestionat per l’empresa de l’expresident dels Estats Units Donald Trump aculli un torneig femení amb el suport de l’Aràbia Saudita a l’octubre, van dir divendres les autoritats municipals.

El pla d’acollir l’Aramco Team Series al Trump Golf Links a Ferry Point al Bronx arriba després que l’intent de la ciutat de Nova York de cancel·lar el contracte de Trump per dirigir el curs fos rebutjat per un jutge a l’abril.
L’exalcalde Bill de Blasio va dir poc després que els partidaris de Trump van assaltar el Capitoli dels Estats Units el 6 de gener de 2021, que cancel·lava els contractes de Trump per gestionar el camp de golf i diverses concessions de Central Park. L’alcalde demòcrata va dir que la ciutat tenia el dret legal de rescindir un contracte amb una empresa els líders de la qual es dediquen a activitats delictives com la incitació a una insurrecció.

La jutge del tribunal de l’estat de Manhattan, Debra James, va dictaminar que l’afirmació d’aquesta ciutat que l’Organització Trump havia incomplert els contractes no tenia cap fonament legal.

L’Aramco Team Series, que es va jugar per primera vegada el 2020 com a Saudi Ladies Team International, està finançada pel Fons d’Inversió Pública de l’Aràbia Saudita.

El fons saudita també dóna suport a la gira LIV Golf, creada com a rival del PGA Tour, que el mes passat va jugar un torneig al camp de Trump’s Bedminster, Nova Jersey.

Alguns familiars de les víctimes de l’11 de setembre que culpaven l’Aràbia Saudita dels atacs terroristes del 2001 van criticar Trump per acollir la gira amb el suport de l’Aràbia Saudita.

El govern saudita ha negat qualsevol implicació en els atacs.

Els missatges que demanaven comentaris sobre el torneig d’Aramco del 13 al 15 d’octubre a la ciutat de Nova York es van enviar a l’Organització Trump i a l’Aramco Team Series.

Nick Paolucci, portaveu del departament de dret de la ciutat, va dir: “Tal com va mostrar la decisió del cas judicial de l’administració anterior, contractualment, la ciutat està obligada a seguir els termes de l’acord de llicència de Trump Ferry i no pot negar sense raonar l’aprovació d’aquest torneig. ”