L’últim US Open de Serena Williams té molts contendents potencials

L’últim US Open de Serena Williams té molts candidats potencials
Mentre Serena Williams alineava tots els seus ànecs seguits per al que és probable que sigui l’últim torneig de la seva carrera a l’Open dels Estats Units, una pregunta en particular ha perdurat durant setmanes: es reuniria amb la seva germana, Venus, en un dobles final? competició per una sortida adequada?

Dissabte la resposta va arribar quan les germanes Williams van rebre un comodí al sorteig de dobles. Les seves dues carreres individuals han rebut, naturalment, molta més atenció, però els seus èxits en dobles són sorprenents, els seus 14 títols de Grand Slam els situen en segon lloc a l’era Open per a títols de Grand Slam de dobles femenins. El seu rècord de 14-0 a les finals de Grand Slam és inigualable.
Passi el que passi ara, el partit de la primera ronda de Serena Williams dilluns a la nit contra Danka Kovinic no serà el final, però segueix sent un moment enorme, ja que Williams intenta allargar la seva carrera individual tant com sigui possible i trobar un darrer vent per recordar al món. de qui és ella.

Més enllà de l’espectacle de la retirada de Williams, el sorteig femení torna a estar ben obert. Després d’una primavera tan dominant, la forma d’Iga Swiatek s’ha refredat i continua comptant amb el pes continuat de ser la número 1. Des de la seva carrera de 37-0, Swiatek ha compilat un rècord de 6-4.

Però s’ha passat la major part d’aquest any fent una demostració clara del que és capaç i, fins i tot a les pistes ràpides amb pilotes que detesta, se situa com una de les principals aspirants mentre busca recuperar l’impuls a Nova York.

Altres, inclosa la resurgent Simona Halep que va guanyar a Toronto, Coco Gauff, Caroline Garcia i Jessica Pegula es disputaran. Però, en realitat, el sorteig és tal com estaven les coses a Wimbledon aquest estiu. Qui estigui a l’altura de l’ocasió, jugant net, atrevit, atacant a tennis a les ràpides pistes de l’Open dels Estats Units guanyarà i hi ha molts jugadors capaços de fer-ho.

Naomi Osaka, que va començar l’any passat com la millor jugadora del món en pistes dures, n’és una, però es troba en un moment curiós de la seva carrera. Osaka ha lluitat amb nombroses lesions i malalties aquesta temporada, inclosa una lesió d’Aquil·les que la va obligar a abandonar Wimbledon. Començarà contra la cap de sèrie número 19, Danielle Collins, a la sessió nocturna de dimarts. Va ser oberta sobre la seva preocupació mentre busca restablir el seu nivell superior.
“Sento que hauria mentit, com, fa un dia més o menys, i hauria dit que estava molt relaxada”, va dir. “Però en realitat, com, quan vaig practicar avui em vaig sentir molt ansiós. Crec que és perquè tinc moltes ganes de fer-ho bé perquè darrerament sento que no ho he anat bé. No ho sé. És dur. Com, per descomptat, no vols perdre a la primera ronda d’un slam”.

Entre els sortejos masculí i femení, aquesta edició de l’Open dels Estats Units és un dels tornejos més oberts de les últimes dècades. Després d’anys de tres jugadors acaparant els primers llocs del rànquing de l’ATP, la part superior de l’esport és lliure per a tots, ja que cinc homes juguen per al rànquing número 1: Rafael Nadal, Daniil Medvedev, Carlos Alcaraz, Stefanos Tsitsipas i Casper Ruud. .

Nadal no ha guanyat cap partit des que es va retirar de la semifinal de Wimbledon amb una llàgrima abdominal, perdent a la segona ronda del seu únic torneig des que es va enfrontar al Borna Coric en tres sets rovellats. No va ser cap desastre en aquell moment i ha envellit bé després que Coric va superar el sorteig per guanyar el títol sense deixar-li cap set a cap altre jugador.

El més important, a part d’algun teixit cicatricial difícil, sembla que ha continuat avançant amb el múscul abdominal i és el clar favorit. Nadal arriba a Nova York sense perdre cap partit de Grand Slam i amb una ratxa de 19 victòries. Simplement haurà de posar-se en forma al llarg d’aquest torneig i veure on aterra.
“Abans de Cincinnati només vaig jugar dos sets allà abans de l’inici del torneig, així que és difícil”, va dir Nadal. “Encara que tingués la meva oportunitat, la preparació no ha estat gaire llarga, però m’hi vaig donar una oportunitat. No va ser possible. Tornem a provar aquí, amb una millor preparació. Des del meu punt de vista estic practicant força bé. A veure què pot passar, però estic content amb les pràctiques”.

Medvedev no ha actuat al nivell estratosfèric que va demostrar l’any passat, que va culminar amb la victòria de l’Open dels Estats Units, però ha continuat reunint carreres profundes i va perdre en tres sets ajustats contra Tsitsipas. Les condicions de l’Open dels Estats Units sempre han tret el millor d’ell i Medvedev intentarà tirar endavant de nou.

Ser un jugador de primer nivell amb un perfil enorme vol dir que tothom vol guanyar-te, un repte al qual s’ha enfrontat Alcaraz durant les últimes setmanes. La seva forma de primavera perversa pot haver-se refredat, però és només qüestió de temps que torni a esclatar cap endavant. Com va ser el cas de l’any passat, el gran escenari dels quarts de final, el gran escenari de Nova York podria ser l’escenari.